Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu grzybowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
600 g
Składniki
-
50 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 - 40 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
120 g soli gruboziarnistej
-
50 g wody
-
50 g wody50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
7808.1 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
331 kJ /
79.1 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Musztarda
36 godz. 10 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Przyprawa uniwersalna
5 min